Ultrafiltratie: dé oplossing voor legionella

Regelmatig duiken er weer legionellabesmettingen op. U moet dus heel goed uitkijken met de verneveling van water. Waar ter wereld u ook bent! Gelukkig hebben wij van Aqua D&S dé oplossing: uiterst moderne ultrafiltratie en allerlei andere methodes. Dankzij deze methode wordt het water compleet gezuiverd van ongewenste virussen en bacteriën. Kies voor zuiver water dankzij de professionals van Aqua D&S. Nu en in de toekomst!

Aqua D&S is uw partner op legionella gebied en helpt u enorm te bezuinigen met Ultrafiltratie!

Wilt u weten of dit de oplossing is voor uw situatie? Of bent u benieuwd naar één van de andere methodes? Neem gerust eens vrijblijvend contact op voor meer informatie of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan. We zorgen er graag voor dat u te allen tijde over zuiver water beschikt.

Contact opnemen

Legionellapreventie met behulp van ultrafiltratie

Ultrafiltratie is een membraan-techniek waardoor het water wordt gezuiverd van (legionella) bacteriën en virussen. Met deze fysische en mechanische scheidingsmethode wordt het water gescheiden van schadelijke stoffen. U zou de werking kunnen vergelijken met de werking van de nieren. De samenstelling van het water blijft ongewijzigd omdat er geen koper, zilver of chloor worden toegevoegd. Het water wordt slechts gefilterd. U geniet van zuiver drinkwater dankzij de volgende stappen die zuiver water mogelijk maken.

Trilzeef

De filtratie toren bestaat uit meerdere stappen, waaronder voorfiltratie door de trilzeef en een doekfilter. Deze twee onderdelen werken in combinatie met elkaar optimaal. De zeef fungeert als voorfiltratie van de doekfilter. Zodoende voorkomen we dat er te veel doek gebruikt wordt op het filter. Hierdoor bespaart u veel kosten! Al het water wordt dus tweemaal gefilterd, waarna het zeer geschikt is voor ultrafiltratie.

Dat ultrafiltratie dé oplossing is, blijkt uit het feit dat er veel vraag naar is. Zelfs op diverse locaties bij zorginstellingen zijn inmiddels ultrafiltraties geplaatst!

Doekfilter

Nadat het vervuilde water door de trilzeef geleid is, wordt het over het doekfilter geleid. De vervuiling blijf achter op het doek. Daarna is het water compleet geschikt voor desinfectie door ultrafiltratie of door middel van Ultraviolet. Het water is na desinfectie klaar voor hergebruik! En het doek? Die kan in een vuilcontainer worden afgevoerd!

Ontsmetting door ultrafiltratie (glas- en tuinbouw)

Nadat het vervuilde water door de trilzeef en het doekfilter gefiltreerd is, is het tijd voor de laatste stap. Complete ontsmetting door ultrafiltratie. Tijdens deze laatste stap worden alle virussen, bacteriën en schimmels uit het water gefilterd. U zou deze methode dus kunnen zien als ontsmetter van voedingswater. De in het water aanwezige voedings- en eventuele gewasbeschermingsmiddelen blijven immers onaangeraakt. Al het water kan na gebruik weer opnieuw gefiltreerd en gebruikt worden.

Reinigen van waterleidingnet
Reinigen van waterleidingnet

Contact opnemen

Compleet zuiver water

Deze methode brengt vele voordelen met zich mee. Het belangrijkste voordeel is als volgt: het is mogelijk om alleen zuiver water over te houden. Doordat alle andere stoffen verwijderd worden, is het dankzij ultrafiltratie mogelijk om besmetting met de legionella bacterie te voorkomen. U bent te allen tijde verzekerd van schoon en veilig (drink)water. Daarnaast is het ook nog eens één van de meest duurzame en verantwoorde manieren om uw water te filteren. U bespaart ook veel op de energie- en onderhoudskosten.

Kunde, kennis en zeer ruime ervaring

Onze dienstverlening wordt gekenmerkt door een persoonlijke en resultaatgerichte aanpak. Het is onze missie om de risico’s omtrent legionella beheersbaar te maken volgens de laatste wettelijke eisen. Daarom ontzorgen wij u compleet en bieden we u bestrijding in een totaalconcept:

 • Het vooraf beoordelen van installatietekeningen
 • Bouwbegeleiding inclusief rapportage
 • Het uitvoeren van een risico-inventarisatie
 • Het opstellen van een beheersplan
 • Laatste wetgeving (begeleiding en ondersteuning bij controle wetgever)
 • Controle van keerkleppen
 • Het nemen van watermonsters door een RvA geaccrediteerd laboratorium
 • Legionellavrije douchekoppen
 • Reinigen van de installatie
 • Ultrafiltratie BRL-K14010-1
 • Aqua App (digitaal beheer logboek)
Wij rekenen graag de enorme besparingen door het plaatsen van ultrafiltratie voor u uit. Deze berekeningen garanderen wij zwart op wit!

Neem vrijblijvend contact op!

Bent u benieuwd naar wat deze uiterst moderne methode voor u kan betekenen? Bijvoorbeeld voor in uw tandartsenpraktijk, of voor het pand waar u eigenaar van bent? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek waarin we u alles vertellen over de preventie van legionella. Maar ook voor glas & tuinbouw bent u bij ons aan het juiste adres.

Wilt u meer weten over wat we voor u kunnen betekenen of heeft u een andere vraag? Neem gerust contact met ons op! We helpen u graag aan een totaaloplossing die u biedt wat u wenst: zuiver water en kostenbesparing!

Wat is legionella en waarom kan het gevaarlijk zijn?

Legionella is een bacterie die voorkomt in grondwater, oppervlaktewater en drinkwater. De bacterie is op het eerste oog niet gevaarlijk. Echter als de bacterie zich vermenigvuldigt en via druppels waternevel in de lucht komt die wij inademen kunnen we ziek worden. Wanneer we besmet water drinken is het niet gevaarlijk. Legionella is ook niet over te dragen van mens op mens. Wilt u meer informatie? Neem dan eenvoudig contact op.

Wat zijn de symptomen van legionella?

Er zijn twee vormen van besmetting mogelijk: de legionella griep en de veteranenziekte. Die eerste vorm is niet gevaarlijk. Men heeft alleen last van koorts, hoofdpijn, spierpijn en hoesten. De veteranenziekte kan bij ouderen, kleine kinderen en mensen die veel alcohol drinken en roken leiden tot een flinke longontsteking en mogelijk zelfs tot erger. Het overlijdensrisico is 5 tot 25 procent.

Gelukkig is de bacterie met de juiste antibiotica goed te behandelen. Hoe sneller wordt begonnen met de antibiotica, hoe beter. Wilt u meer informatie? Neem dan eenvoudig contact op.

Uit welke stappen bestaat ultrafiltratie?

Een filtratietoren bestaat uit meerdere stappen. Waaronder een voorfiltratie door middel van de trilzeef en een doekfilter. Het water wordt als het ware tweemaal gefilterd. Eerst door de zeef, daarna wordt het water over het doekfilter geleid. Vervuilde deeltjes blijven dan achter op het doek. De laatste stap is complete ontsmetting door ultrafiltratie. Alle virussen, bacteriën en schimmels worden uit het water gefilterd. Wilt u meer informatie? Neem dan eenvoudig contact op.

Wat zijn de voordelen van ultrafiltratie?

Ultrafiltratie maakt het mogelijk dat alleen zuiver water overblijft. Zodoende voorkomt het legionella besmetting. Daarnaast is deze methode ook duurzaam en verantwoord. Ook bespaart u veel energie- en onderhoudskosten als u voor deze methode kiest. Wilt u meer informatie? Neem dan eenvoudig contact op.

Contact opnemen