Ultrafiltratie BRL-K14010/01 gecertificeerd

Legionella, een onderschat gevaar

Luchtvervuiling en bodemverontreiniging krijgen elke dag de nodige aandacht. Ze vormen immers een duidelijk risico voor onze gezondheid. Maar een besmetting met de legionellabacterie sluipt ongemerkt naar binnen. Die kunnen we oplopen door het inademen van waternevel (aerosolen) waarin deze minuscuul kleine micro-organismen zitten. Je kunt ze met het blote oog niet zien en je proeft of ruikt ook niks vreemds. Dus zijn we ons niet bewust van het gevaar. Dat is nu al herhaaldelijk gebleken. Onlangs was er nog een grote legionella uitbraak in het Duitse Warstein Ook in Nederland zijn er jaarlijks honderden ziektegevallen te betreuren.

Ondanks de strenge regels van de overheid en de grondige inspanningen van de waterleidingbedrijven, zitten er nog altijd bacteriën en virussen in ons leidingwater. Als we douchen, de tuin sproeien, de auto (boot of caravan) afspuiten, in het bubbelbad liggen, elkaar in het zwembad nat spatten of langs een fontein lopen, ademen we misschien zelfs ongemerkt neveldruppeltjes in, samen met de legionellabacterie. In kleine aantallen kunnen ze geen kwaad, maar in grote hoeveelheden zijn ze levensbedreigend. Ze nestelen zich in de biofilm; het slijmerig laagje aan de binnenkant van de kilometers lange waterleidingen. Als het lekker warm wordt, zo tussen de 25 en 55°C, vermenigvuldigen ze zich razendsnel.
Afgelopen zomer was in de media te lezen dat in Europa toeristen in zeker 753 hotels, appartementen en op campings tussen 1990 en 2011 besmet zijn geraakt met de legionellabacterie.

De inspectie Leefomgeving en Transport (IL&T) heeft de tweede helft van dit jaar controles uitgevoerd bij hotels, motels en vakantieparken.
Met trots kunnen wij van u melden dat Aqua D&S sinds 12 augustus 2013 zich zelf TOPADVISEUR voor de RECRON mag noemen. (Recron is een brancheorganisatie voor ondernemers in de recreatiesector.) Met deze “titel” zijn de Recron-leden verzekerd van kennis en kunde op het gebied van legionellapreventie. Aqua D&S is bijzonder blij met Recron als partner.
Aqua D&S is in het bezit van het ISO9001-2008 managementsysteem en de BRL6010, wij zijn TÜV Rheinland en DEKRA gecertificeerd en kan vanaf heden ook Ultrafiltratie leveren welke volgens de BRL-K14010/01 is gecertificeerd.

Het team van Aqua D&SGeef een reactie