Ultrafiltratie: dé oplossing voor legionella

Regelmatig duiken er weer legionellabesmettingen op. U moet dus heel goed uitkijken met de verneveling van water. Waar ter wereld u ook bent! Gelukkig hebben wij van Aqua D&S dé oplossing: uiterst moderne ultrafiltratie en allerlei andere methodes. Dankzij deze methode wordt het water compleet gezuiverd van ongewenste virussen en bacteriën. Kies voor zuiver water dankzij de professionals van Aqua D&S. Nu en in de toekomst!

Aqua D&S is uw partner op legionella gebied en helpt u enorm te bezuinigen met Ultrafiltratie!

Wilt u weten of dit de oplossing is voor uw situatie? Of bent u benieuwd naar één van de andere methodes? Neem gerust eens vrijblijvend contact op voor meer informatie of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan. We zorgen er graag voor dat u te allen tijde over zuiver water beschikt.

Contact opnemen

Legionellapreventie met behulp van ultrafiltratie

Ultrafiltratie is een membraan-techniek waardoor het water wordt gezuiverd van (legionella) bacteriën en virussen. Met deze fysische en mechanische scheidingsmethode wordt het water gescheiden van schadelijke stoffen. U zou de werking kunnen vergelijken met de werking van de nieren. De samenstelling van het water blijft ongewijzigd omdat er geen koper, zilver of chloor worden toegevoegd. Het water wordt slechts gefilterd. U geniet van zuiver drinkwater dankzij de volgende stappen die zuiver water mogelijk maken.

Trilzeef

De filtratie toren bestaat uit meerdere stappen, waaronder voorfiltratie door de trilzeef en een doekfilter. Deze twee onderdelen werken in combinatie met elkaar optimaal. De zeef fungeert als voorfiltratie van de doekfilter. Zodoende voorkomen we dat er te veel doek gebruikt wordt op het filter. Hierdoor bespaart u veel kosten! Al het water wordt dus tweemaal gefilterd, waarna het zeer geschikt is voor ultrafiltratie.

Dat ultrafiltratie dé oplossing is, blijkt uit het feit dat er veel vraag naar is. Zelfs op diverse locaties bij zorginstellingen zijn inmiddels ultrafiltraties geplaatst!

Doekfilter

Nadat het vervuilde water door de trilzeef geleid is, wordt het over het doekfilter geleid. De vervuiling blijf achter op het doek. Daarna is het water compleet geschikt voor desinfectie door ultrafiltratie of door middel van Ultraviolet. Het water is na desinfectie klaar voor hergebruik! En het doek? Die kan in een vuilcontainer worden afgevoerd!

Ontsmetting door ultrafiltratie (glas- en tuinbouw)

Nadat het vervuilde water door de trilzeef en het doekfilter gefiltreerd is, is het tijd voor de laatste stap. Complete ontsmetting door ultrafiltratie. Tijdens deze laatste stap worden alle virussen, bacteriën en schimmels uit het water gefilterd. U zou deze methode dus kunnen zien als ontsmetter van voedingswater. De in het water aanwezige voedings- en eventuele gewasbeschermingsmiddelen blijven immers onaangeraakt. Al het water kan na gebruik weer opnieuw gefiltreerd en gebruikt worden.

Reinigen van waterleidingnet
Reinigen van waterleidingnet

Contact opnemen

Compleet zuiver water

Deze methode brengt vele voordelen met zich mee. Het belangrijkste voordeel is als volgt: het is mogelijk om alleen zuiver water over te houden. Doordat alle andere stoffen verwijderd worden, is het dankzij ultrafiltratie mogelijk om besmetting met de legionella bacterie te voorkomen. U bent te allen tijde verzekerd van schoon en veilig (drink)water. Daarnaast is het ook nog eens één van de meest duurzame en verantwoorde manieren om uw water te filteren. U bespaart ook veel op de energie- en onderhoudskosten.

Kunde, kennis en zeer ruime ervaring

Onze dienstverlening wordt gekenmerkt door een persoonlijke en resultaatgerichte aanpak. Het is onze missie om de risico’s omtrent legionella beheersbaar te maken volgens de laatste wettelijke eisen. Daarom ontzorgen wij u compleet en bieden we u bestrijding in een totaalconcept:

 • Het vooraf beoordelen van installatietekeningen
 • Bouwbegeleiding inclusief rapportage
 • Het uitvoeren van een risico-inventarisatie
 • Het opstellen van een beheersplan
 • Laatste wetgeving (begeleiding en ondersteuning bij controle wetgever)
 • Controle van keerkleppen
 • Het nemen van watermonsters door een RvA geaccrediteerd laboratorium
 • Legionellavrije douchekoppen
 • Reinigen van de installatie
 • Ultrafiltratie BRL-K14010-1
 • Aqua App (digitaal beheer logboek)
Wij rekenen graag de enorme besparingen door het plaatsen van ultrafiltratie voor u uit. Deze berekeningen garanderen wij zwart op wit!

Neem vrijblijvend contact op!

Bent u benieuwd naar wat deze uiterst moderne methode voor u kan betekenen? Bijvoorbeeld voor in uw tandartsenpraktijk, of voor het pand waar u eigenaar van bent? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek waarin we u alles vertellen over de preventie van legionella. Maar ook voor glas & tuinbouw bent u bij ons aan het juiste adres.

Wilt u meer weten over wat we voor u kunnen betekenen of heeft u een andere vraag? Neem gerust contact met ons op! We helpen u graag aan een totaaloplossing die u biedt wat u wenst: zuiver water en kostenbesparing!

Contact opnemen