Trilzeef, doekfilter en ultrafiltratie

De trilzeef welke wij kunnen leveren is instelbaar van ca. 7 –  28 m3/uur en deze is voorzien van de meest recente CE-normering.

De trilzeef neemt zeer weinig ruimte in beslag en werkt met het doekfilter Aqua D&S optimaal. De trilzeef is bedoeld als voorfiltratie voor het doekfilter, om hiermee te voorkomen dat er overbodig veel doek wordt verbruikt op het doekfilter, dit werkt zeer kostenbesparend wat doekverbruik betreft. Door de absoluut filtratie van 75 micron is het water geschikt voor verwerking door het doekfilter, of andere mogelijkheden.

Al het drain- en spoelwater wat ontstaat (kas, zandfilter etc.) kan eerst door de trilzeef verwerkt worden, waarna dit gefiltreerde water door het Doekfilter Aqua D&S verder gefiltreerd kan worden.  Dit water is dan uitermate geschikt voor desinfectie voor UV of nog beter, ultrafiltratie.

De trilzeef en doekfilter hebben nagenoeg geen onderhoud nodig en het energieverbruik is laag. De trilzeef functioneert alleen op perslucht.

In de offerte treft u alle benodigde informatie omtrent de trilzeef. Mocht u vragen hebben vernemen wij dit graag van u.

TRILZEEF 7 – 28 m3/uur (instelbaar)

Werking van de trilzeef;

De werking van de trilzeef is simpel; het water wordt op het 75 micron gaasdek geleid van de trilzeef. Tevens is de trilmotor aangestuurd door het relais van de pomp van de watertoevoer, zodat de trilzeef gestart wordt. Door het trillen van de trilmotor wordt de vervuiling van het gaas verwijderd, deze vervuiling wordt getransporteerd naar een containerbak. Het gefiltreerde water wordt opgevangen, in een bak, onder de trilzeef, voor hergebruik, of voor filtratie verpompt naar het doekfilter.  De trilzeef is zodanig ontworpen, dat de schuinte van het zeefdek instelbaar is voor het bepalen van de capaciteit van het te filtreren water. Hiermee kunnen we verschillende soorten vervuiling filtreren met de trilzeef. De trilzeef is dus multifunctioneel, daar de schuinte instelbaar is. Het unieke aan deze trilzeef is dat het water 100 % gefiltreerd is door het RvS gaasdek en het gaasdek niet kan scheuren. Het gaasdek is gemonteerd op een geperforeerde plaat waardoor scheuren van het gaasdek absoluut wordt voorkomen. Stilstand van de trilzeef van enkele dagen is geen probleem. Het gaas op het geperforeerde zeefdek kan ten alle tijden zeer eenvoudig vervangen worden voor nieuw gaas. Wij adviseren een reserve gaasdek op voorraad te hebben, dit gaasdek is eenvoudig te verwisselen. De trilzeef werkt standaard op perslucht, reduceer set wordt meegeleverd.

De trilzeef van Aqua D&S heeft de volgende eigenschappen;

 • Is uniek in zijn soort daar het zeefdek niet kan scheuren
 • Filtreert tot 75 micron
 • Filtreert ca. 7 tot 28 m3/uur
 • Filtreert ieder type afvalwater
 • Werkt automatisch
 • Kan op iedere tank geplaatst worden
 • Is vervaardigd uit RvS 316
 • Nagenoeg geen onderhoud nodig (smeren trilmotor)
 • Verbruikt perslucht 6 bar (reduceer set meegeleverd)
 • Heeft een CE normering
 • Gaasdek eenvoudig te wisselen
 • Klaar voor de toekomst

Voordelen in de praktijk;

De trilzeef neemt zeer weinig ruimte in beslag. Doordat de trilfilter absoluut 75 micron filtreert, is de doekbesparing in combinatie met het doekfilter aanzienlijk.

Technische gegevens trilzeef ca. 7-28 m3/uur;

Afmeting                                           : lengte 1,08 x breedte 0,70  x hoogte 0,50 mtr.
Wateraansluiting                              : 1,5” buitendraad.

 

DOEKFILTER AQUA D&S –  ABSOLUUT (patent pending)

De werking van het Doekfilter Aqua D&S is simpel; het water wordt over het doekfilter geleid,  waarbij de vervuiling achter blijft op het doek van de doekfilter.  Het Doekfilter Aqua D&S is dusdanig ontwikkeld, dat er absoluut geen lekkages kunnen ontstaan en vervuiling in het gefiltreerde water kan  komen. Na een bepaalde periode (naar gelang de fijnstof in het water) zal het doek verdichten en stijgt het waterniveau,  waarbij een vlotter ervoor zorgt dat een transportmotor in werking wordt gesteld en het vervuilde doek een gedeelte opschuift. Uiteindelijk zal het doek in een opvangbak terecht komen en afgevoerd kunnen worden naar de vuilcontainer. Op een rol zit 50 meter doek en is eenvoudig te wisselen.

Het Doekfilter Aqua D&S heeft de volgende eigenschappen;

 • Is uniek; is absoluut
 • Filtreert tot 5 micron
 • Filtreert ca. 7-14-21-28 m3/uur ( 2/4 water toevoeren)
 • Werkt automatisch en is beveiligd op goede werking
 • Kan op iedere tank geplaatst worden of er kan een PP bak geleverd worden
 • Is vervaardigd uit RvS 316
 • Nagenoeg geen onderhoud nodig
 • Verbruikt ca. 20 watt per uur naar gelang de vervuiling op het doek
 • Heeft een CE normering
 • 50 mtr doek op een rol, eenvoudig te wisselen

Voordelen in de praktijk;

Het Doekfilter Aqua D&S neemt zeer weinig ruimte in beslag en heeft absoluut geen spoelwater.  Door de absoluut filtratie van 5 micron is het water na het Doekfilter Aqua D&S geschikt voor desinfectie door middel van Ultraviolet of Ultrafiltratie.  Al het spoelwater dat ontstaat (zandfilter etc.) kan op het Doekfilter Aqua D&S worden gefiltreerd en na desinfectie worden hergebruikt, waarbij het vervuilde doek in een vuilcontainer kan worden afgevoerd. Het Doekfilter Aqua D&S heeft nagenoeg geen onderhoud nodig en het energieverbruik is laag.

 

TECHNISCHE GEGEVENS  DOEKFILTER AQUA D&S – 7 en 14 m3/uur:

Afmeting buitenzijde                      : lengte 1,25 x breedte 0,80  x hoogte 0,40 mtr.

Waterdoorlaat bodem                   : lengte 0,70 x breedte 0,50 mtr.

Doekbreedte en lengte                 : breedte 0,70 x lengte 50 mtr.

 

TECHNISCHE GEGEVENS  DOEKFILTER AQUA D&S – 21 en 28 m3/uur:

Afmeting buitenzijde                      : lengte 1,95 x breedte 0,80  x hoogte 0,40 mtr.

Waterdoorlaat bodem                   : lengte 1.40 x breedte 0,50 mtr.

Doekbreedte en lengte                 : breedte 0,70 x lengte 50 mtr.

Doekfilter Aqua D&S volledig uitgevoerd in RVS 316

Besturingskast                                   : voeding 230 volt (verbruik ca. 20 watt per uur)

Niveauschakeling  instelbaar        : mechanisch

Overloopbeveiliging  instelbaar   : mechanisch

Rolbeveiliging                                  : einde rol met signaalbeveiliging via besturingskast

Signaal-storing beveiliging             : te constateren op de besturingskast en is

aansluitbaar op de pomp unit en computer

Onderhoud Doekfilter Aqua D&S : nagenoeg geen onderhoud nodig

Plaatsen nieuwe rol                        : bij het plaatsen van een nieuwe rol doek dienen

de draaiende delen met Aqua D&S        onderhoudsspray DF-7B-E te worden ingespoten. Bij bestelling van een doekfilter wordt deze gratis verstrekt.

Alle rollen worden geleverd met een lengte van 50 meter.

Bij palletbestelling maken wij een offerte op maat voor u.

Proefopstelling

Wij bieden u de mogelijkheid om gebruik te kunnen maken van één proefopstelling, ca. 1 maand van het Doekfilter Aqua D&S van 7 – 14 m3/uur met 1 – 2 water toevoeren. Met het doekfilter kunt u op locatie testen wat u per 24/uur aan doek zult gaan gebruiken.

Ultrafiltratie

De werking van een ultrafiltratie is simpel; het water wordt eerst voor gefiltreerd via de trilzeef waarna het water via het doekfilter wordt geleid. Het water is dan gefiltreerd tot 5 micron door het doekfilter.  Hierna wordt het water verder gefiltreerd door ultrafiltratie. De ultrafiltratie van Aqua D&S is voorzien van de meest recente CE-normering.

Ultrafiltratie is een techniek waarbij schimmels, bacteriën en virussen doormiddel van membraantechniek (rietjes) uit het water gefilterd worden. In 2014 is in het testcentrum van de WUR de ultrafiltratie van Aqua D&S getest als ontsmetter van voedingswater tegen o.a. schimmel (Fusarium). Ultrafiltratie is een bijzonder goed alternatief voor UV, omdat ultrafiltratie de in het water aanwezige voedings- en eventuele gewasbeschermingsmiddelen ongemoeid laat. Hiermee realiseren wij een kostenbesparend effect. Ultrafiltratie heeft continu dezelfde fijnheid van filtreren, waardoor er voor een kwekerij het optimale voedingswater kan worden gerealiseerd. Daarnaast kan het spoelwater van de ultrafiltratie na desinfectie weer hergebruikt worden. U hoeft met ultrafiltratie geen water meer te lozen op riolering of open water, zodat u voldoet aan de wetgeving welke per 1-1-2018 geldt.

Een zeer groot voordeel van ultrafiltratie is dat ultrafiltratie schimmels, bacteriën en virussen filtreert. UV daar in tegen verminkt en dood schimmels, bacteriën en virussen. Dit dode organisme gaat door naar de regeninstallatie en is voeding voor levend organisme. Ultrafiltratie vangt alles Af wat organisme betreft, zodat er niets van organisme in de regeninstallatie komt.

Investeren in ultrafiltratie betekent ook een aanzienlijke besparing op de jaarlijkse energie- en onderhoudskosten. Aqua D&S geeft 100% garantie op de filtratiewerking na de ultrafiltratie op het filtreren van schimmels, bacteriën en virussen. De ultrafiltratie is zelfreinigend met een forward en een backwardflush. Het onderhoud van de ultrafiltratie is minimaal, en Aqua D&S  beschikt over ultrafiltratie welke leverbaar is voor iedere gewenste situatie.

Ultrafiltratie

Wij kunnen ultrafiltratie units leveren voor iedere gewenste situatie ca. 3-6-9 m3/ uur of maatwerk. Deze complete ultrafiltratie units zijn opgebouwd op een RvS  304 frame en kunnen eenvoudig op iedere locatie worden geïnstalleerd.  De onderdelen van de ultrafiltratie units zijn volledig uit kunststof opgebouwd,  dit is een garantie voor een lange levensduur.

De oppervlakte van een frame is  lengte x diepte x hoogte resp. 2 x 1 x 1,75 mtr. De ultrafiltratie unit heeft een voordruk nodig van 2 bar, de maximale druk is 6 bar.

Wij zullen de ultrafiltratie unit met meerdere modules uitrusten, zodat wij u continu de gewenste hoeveelheid gefiltreerd voedingswater kunnen garanderen. De ultrafiltratie unit reinigt zich volautomatisch en heeft een stroomverbruik van 5 watt per/uur.

De ultrafiltratie units mogen nimmer zonder doekfilter draaien, en indien de situatie zich voor doet dat de ultrafiltratie units hebben gedraaid zonder doekfilter, dan vervalt de gehele garantie van de ultrafiltratie untis. Uiteraard kunnen wij de membranen reinigen, dit geschiedt dan op basis van nacalculatie.

Montage op frame (skid)

Het is eventueel mogelijk, het geheel, t.w. doekfilter, ultrafiltratie, pomp met flowmeter, pulseerpomp voor de waterstofperoxide op een RvS 304 frame bouwen met stelpoten. De gehele besturing van het doekfilter, ultrafiltratie, pomp unit  en pulseerpomp komt in een centrale besturingskast gemonteerd op het skid.

Elektra

Er dient op locatie van de complete installatie 230/ 380 Volt aanwezig te zijn.

Leidingwerk

Op locatie van de Skid dient de aanvoerleiding van de drainsilo aanwezig te zijn alsmede de leiding naar de schoon watersilo (afmetingen ter plaatse op te nemen).

Afvoer

Er is geen spoelwater,  omdat het spoelwater terug gaat op het doekfilter.

Jaarlijks onderhoud Ultrafiltratie

Het onderhoud zal bestaan uit het volledig reinigen van de membranen, voor optimale flow en levensduur. Daarnaast zullen de membranen gecontroleerd worden op eventuele lekkages en of gebreken, alsmede de werking  van de kleppen en de aansturing van de PLC.

Combinatie voordelen Trilzeef – Doekfilter – Ultrafiltratie Aqua D&S

Trilzeef – doekfilter Aqua D&S

 • Is uniek; is absoluut
 • Filtreert tot 1 micron
 • Filtert ca. 7-14-21-28 m3/uur
 • Werkt automatisch en is beveiligd op goede werking
 • Kan op iedere tank geplaatst worden of er kan een PP bak geleverd worden
 • Nagenoeg geen onderhoud nodig
 • Verbruik doekfilter ca. 20 watt per uur naar gelang de vervuiling op het doek
 • Heef een CE normering
 • 50 mtr doek op een rol, eenvoudig te wisselen
 • Klaar voor de toekomst

Ultrafiltratie unit

 • Volledig vrij van schimmels, bacteriën en virussen
 • Voedings- en eventuele gewasbeschermingsmiddelen worden ongemoeid gelaten
 • Filtreert iedere capaciteit
 • Spoelwater ultrafiltratie gaat terug op het doekfilter, volledige recirculatie
 • Besparing op jaarlijkse energie- en onderhoudskosten
 • Heeft een CE normering
 • Klaar voor de toekomst
 • Getest door WUR

 

Vrijblijvend adviesgesprek?
Of mail ons: info@aquadns.nl
Meer informatie? Bel naar: +31 162 457 990