Trilzeef, doekfilter en ultrafiltratie

Een trilzeef: eenvoudig, efficiënt en effectief

Een trilzeef is een duurzame oplossing als uw bedrijf veel zeefwerkzaamheden verricht. De zeefmachine maakt uw werkzaamheden eenvoudiger, efficiënter en effectiever. Trilzeven zijn betrouwbaar en worden overal ter wereld gebruikt. De zeef die Aqua D&S levert, is instelbaar van ca. 7 – 28 m3/uur en voorzien van de meest recente CE-normering.

Een zeef kopen doet u bij Aqua D&S. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Contact opnemen

Aqua D&S is een adviesbureau voor waterzuivering en legionella. Wij helpen bedrijven met legionella preventie.

De zeefmachine voor glas- en tuinbouw

Trilzeven zijn in bijna iedere industrie inzetbaar. Zo kan de zeef onder meer worden gebruikt bij levensmiddelen, producten, farmacie en grondstoffen. De zeefmachines houden vloeistoffen en droge poeders vrij van verontreinigingen. De zeven garanderen de juiste productkwaliteit. Ook als u werkzaam bent in de glas- en tuinbouw is de machine zeer geschikt.

De trilzeef werkt kostenbesparend

De zeef neemt zeer weinig ruimte in beslag en werkt optimaal met het doekfilter van Aqua D&S. De zeef is bedoeld als voorfiltratie voor het doekfilter. Hiermee voorkomen we dat er overbodig veel doek wordt verbruikt op het doekfilter. Wat doekverbruik betreft werkt dit zeer kostenbesparend.

Door de absoluut filtratie van 75 micron is het water geschikt voor verwerking door het doekfilter of andere mogelijkheden.

Weinig onderhoud en laag energiegebruik

Al het drain- en spoelwater wat ontstaat (kas, zandfilter, etc.) kan eerst door de zeef verwerkt worden. Waarna dit gefiltreerde water door het Doekfilter Aqua D&S verder gefiltreerd kan worden. Dit water is dan uitermate geschikt voor desinfectie voor UV of nog beter, ultrafiltratie.

De zeefmachine en doekfilter hebben nagenoeg geen onderhoud nodig en het energieverbruik is laag. Trilzeven functioneren enkel op perslucht.

Trilzeef 7 – 28 m3/uur (instelbaar)

Doorsnede van een trilzeef

De werking van een trilzeef

De werking van de zeef is simpel: het water wordt op het 75 micron gaasdek geleid van de zeef. Tevens is de trilmotor aangestuurd door het relais van de pomp van de watertoevoer, zodat de zeef gestart wordt. Door het trillen van de trilmotor wordt de vervuiling van het gaas verwijderd.

Deze vervuiling wordt getransporteerd naar een containerbak. Het gefiltreerde water wordt opgevangen, in een bak, onder de zeef, voor hergebruik, of voor filtratie verpompt naar het doekfilter.

Multifunctionele trilzeven

De zeefmachine is zodanig ontworpen dat de schuinte van het zeefdoek instelbaar is voor het bepalen van de capaciteit van het te filtreren water. Hiermee kunnen we verschillende soorten vervuiling filtreren met de trilzeef. De trilzeven zijn dus multifunctioneel, omdat de schuinte instelbaar is.

Contact opnemen

RVS gaasdoek

Het unieke aan deze zeef is dat het water 100% gefiltreerd is door het RVS gaasdoek en het doek niet kan scheuren. Het gaasdoek is gemonteerd op een geperforeerde plaat. Waardoor scheuren van het gaasdoek absoluut wordt voorkomen. Een stilstand van de zeef van enkele dagen is geen probleem.

Gaas is eenvoudig vervangbaar

Het gaas op het geperforeerde zeefdoek kan ten alle tijden zeer eenvoudig vervangen worden voor nieuw gaas. Wij adviseren een reserve gaasdoek op voorraad te hebben, dit gaasdoek is eenvoudig te verwisselen. De trilzeef werkt standaard op perslucht, een reduceer set wordt meegeleverd.

Trilzeven zijn klaar voor de toekomst:

 • Uniek in zijn soort, omdat het zeefdek niet kan scheuren
 • Filtreert tot 75 micron
 • Filtreert ca. 7 tot 28 m3/uur
 • Filtreert ieder type afvalwater
 • Werkt automatisch
 • Kan op iedere tank geplaatst worden
 • Is vervaardigd uit RVS 316
 • Nagenoeg geen onderhoud nodig (enkel de trilmotor smeren)
 • Verbruikt perslucht 6 bar (reduceer set meegeleverd)
 • Heeft een CE normering
 • Gaasdek eenvoudig te wisselen
 • Klaar voor de toekomst

Doekbesparing

De zeef neemt zeer weinig ruimte in beslag. Doordat de trilfilter absoluut 75 micron filtreert, is de doekbesparing in combinatie met het doekfilter aanzienlijk.

Technische gegevens trilzeef ca. 7-28 m3/uur

Afmeting                                           : lengte 1,08 x breedte 0,70  x hoogte 0,50 mtr.
Wateraansluiting                              : 1,5” buitendraad.

Neem contact op voor meer informatie

In de offerte treft u alle benodigde informatie omtrent de trilzeef. Mocht u vragen hebben horen wij dit graag van u.

Contact opnemen

Doekfilter Aqua D&S –  Absoluut (patent pending)

De werking van het doekfilter Aqua D&S is heel eenvoudig: het water wordt over het doekfilter geleid,  waarbij de vervuiling achter blijft op het doek van de doekfilter.  Het doekfilter Aqua D&S is dusdanig ontwikkeld, dat er absoluut geen lekkages kunnen ontstaan en vervuiling in het gefiltreerde water kan  komen.

Na een bepaalde periode (naar gelang de fijnstof in het water) zal het doek verdichten en stijgt het waterniveau. Waarbij een vlotter ervoor zorgt dat een transportmotor in werking wordt gesteld en het vervuilde doek een gedeelte opschuift. Uiteindelijk zal het doek in een opvangbak terecht komen en afgevoerd kunnen worden naar de vuilcontainer. Op een rol zit 50 meter doek en is eenvoudig te wisselen.

Het doekfilter Aqua D&S heeft de volgende eigenschappen:

 • Is uniek; is absoluut
 • Filtreert tot 5 micron
 • Filtreert ca. 7-14-21-28 m3/uur ( 2/4 water toevoeren)
 • Werkt automatisch en is beveiligd op goede werking
 • Kan op iedere tank geplaatst worden of er kan een PP bak geleverd worden
 • Is vervaardigd uit RvS 316
 • Nagenoeg geen onderhoud nodig
 • Verbruikt ca. 20 watt per uur naar gelang de vervuiling op het doek
 • Heeft een CE normering
 • 50 mtr doek op een rol, eenvoudig te wisselen

Voordelen in de praktijk

Het doekfilter Aqua D&S neemt zeer weinig ruimte in beslag en heeft absoluut geen spoelwater.  Door de absoluut filtratie van 5 micron is het water na het doekfilter Aqua D&S geschikt voor desinfectie door middel van Ultraviolet of Ultrafiltratie.  Al het spoelwater dat ontstaat (zandfilter etc.) kan op het doekfilter Aqua D&S worden gefiltreerd en na desinfectie worden hergebruikt, waarbij het vervuilde doek in een vuilcontainer kan worden afgevoerd. Het doekfilter Aqua D&S heeft nagenoeg geen onderhoud nodig en het energieverbruik is laag.

 

TECHNISCHE GEGEVENS  DOEKFILTER AQUA D&S – 7 en 14 m3/uur:

Afmeting buitenzijde                      : lengte 1,25 x breedte 0,80  x hoogte 0,40 mtr.

Waterdoorlaat bodem                   : lengte 0,70 x breedte 0,50 mtr.

Doekbreedte en lengte                 : breedte 0,70 x lengte 50 mtr.

 

TECHNISCHE GEGEVENS  DOEKFILTER AQUA D&S – 21 en 28 m3/uur:

Afmeting buitenzijde                      : lengte 1,95 x breedte 0,80  x hoogte 0,40 mtr.

Waterdoorlaat bodem                   : lengte 1.40 x breedte 0,50 mtr.

Doekbreedte en lengte                 : breedte 0,70 x lengte 50 mtr.

Doekfilter Aqua D&S volledig uitgevoerd in RVS 316

Besturingskast                                   : voeding 230 volt (verbruik ca. 20 watt per uur)

Niveauschakeling  instelbaar        : mechanisch

Overloopbeveiliging  instelbaar   : mechanisch

Rolbeveiliging                                  : einde rol met signaalbeveiliging via besturingskast

Signaal-storing beveiliging             : te constateren op de besturingskast en is

aansluitbaar op de pomp unit en computer

Onderhoud Doekfilter Aqua D&S : nagenoeg geen onderhoud nodig

Plaatsen nieuwe rol                        : bij het plaatsen van een nieuwe rol doek dienen

de draaiende delen met Aqua D&S        onderhoudsspray DF-7B-E te worden ingespoten. Bij bestelling van een doekfilter wordt deze gratis verstrekt.

Alle rollen worden geleverd met een lengte van 50 meter.

Bij palletbestelling maken wij een offerte op maat voor u.

Proefopstelling

Wij bieden u de mogelijkheid om gebruik te kunnen maken van één proefopstelling, ca. 1 maand van het doekfilter Aqua D&S van 7 – 14 m3/uur met 1 – 2 water toevoeren. Met het doekfilter kunt u op locatie testen wat u per 24/uur aan doek zult gaan gebruiken.

Ultrafiltratie

De werking van ultrafiltratie is simpel: het water wordt eerst voor gefiltreerd via de trilzeef waarna het water via het doekfilter wordt geleid. Het water is dan gefiltreerd tot 5 micron door het doekfilter.  Hierna wordt het water verder gefiltreerd door ultrafiltratie. De ultrafiltratie van Aqua D&S is voorzien van de meest recente CE-normering.

Ultrafiltratie drinkwatervoorziening

Membraantechniek

Ultrafiltratie is een techniek waarbij schimmels, bacteriën en virussen doormiddel van membraantechniek (rietjes) uit het water gefilterd worden. In 2014 is in het testcentrum van de WUR de ultrafiltratie van Aqua D&S getest als ontsmetter van voedingswater tegen o.a. schimmel (Fusarium). Ultrafiltratie is een bijzonder goed alternatief voor UV. Omdat ultrafiltratie de in het water aanwezige voedings- en eventuele gewasbeschermingsmiddelen ongemoeid laat. Hiermee realiseren wij een kostenbesparend effect.

Optimaal voedingswater

Ultrafiltratie heeft continu dezelfde fijnheid van filtreren, waardoor er voor een kwekerij het optimale voedingswater kan worden gerealiseerd. Daarnaast kan het spoelwater van de ultrafiltratie na desinfectie weer hergebruikt worden. U hoeft met ultrafiltratie geen water meer te lozen op riolering of open water, zodat u voldoet aan de wetgeving welke per 1-1-2018 geldt.

Een zeer groot voordeel van ultrafiltratie is dat ultrafiltratie schimmels, bacteriën en virussen filtreert. UV daar in tegen verminkt en dood schimmels, bacteriën en virussen. Dit dode organisme gaat door naar de regeninstallatie en is voeding voor levend organisme. Ultrafiltratie vangt alles af wat organisme betreft, zodat er niets van organisme in de regeninstallatie komt.

100% garantie

Investeren in ultrafiltratie betekent ook een aanzienlijke besparing op de jaarlijkse energie- en onderhoudskosten. Aqua D&S geeft 100% garantie op de filtratiewerking na de ultrafiltratie op het filtreren van schimmels, bacteriën en virussen. De ultrafiltratie is zelfreinigend met een forward en een backwardflush. Het onderhoud van de ultrafiltratie is minimaal, en Aqua D&S  beschikt over ultrafiltratie welke leverbaar is voor iedere gewenste situatie.

Complete ultrafiltratie units

Wij kunnen ultrafiltratie units leveren voor iedere gewenste situatie ca. 3-6-9 m3/ uur of maatwerk. Deze complete ultrafiltratie units zijn opgebouwd op een RvS  304 frame en kunnen eenvoudig op iedere locatie worden geïnstalleerd.  De onderdelen van de ultrafiltratie units zijn volledig uit kunststof opgebouwd,  dit is een garantie voor een lange levensduur.

De oppervlakte van een frame is  lengte x diepte x hoogte resp. 2 x 1 x 1,75 mtr. De ultrafiltratie unit heeft een voordruk nodig van 2 bar, de maximale druk is 6 bar.

Wij zullen de ultrafiltratie unit met meerdere modules uitrusten, zodat wij u continu de gewenste hoeveelheid gefiltreerd voedingswater kunnen garanderen. De ultrafiltratie unit reinigt zich volautomatisch en heeft een stroomverbruik van 5 watt per/uur.

De ultrafiltratie units mogen nooit zonder doekfilter draaien. Indien de situatie zich voordoet dat de ultrafiltratie units hebben gedraaid zonder doekfilter, dan vervalt de gehele garantie van de ultrafiltratie untis. Uiteraard kunnen wij de membranen reinigen, dit geschiedt dan op basis van nacalculatie.

Montage op frame (skid)

Het is eventueel mogelijk, het geheel, t.w. doekfilter, ultrafiltratie, pomp met flowmeter, pulseerpomp voor de waterstofperoxide op een RvS 304 frame bouwen met stelpoten. De gehele besturing van het doekfilter, ultrafiltratie, pomp unit  en pulseerpomp komt in een centrale besturingskast gemonteerd op het skid.

Elektra

Er dient op locatie van de complete installatie 230/ 380 Volt aanwezig te zijn.

Leidingwerk

Op locatie van de Skid dient de aanvoerleiding van de drainsilo aanwezig te zijn alsmede de leiding naar de schoon watersilo (afmetingen ter plaatse op te nemen).

Afvoer

Er is geen spoelwater,  omdat het spoelwater terug gaat op het doekfilter.

Jaarlijks onderhoud Ultrafiltratie

Het onderhoud zal bestaan uit het volledig reinigen van de membranen, voor optimale flow en levensduur. Daarnaast zullen de membranen gecontroleerd worden op eventuele lekkages en of gebreken, alsmede de werking  van de kleppen en de aansturing van de PLC.

Combinatie voordelen Trilzeef – Doekfilter – Ultrafiltratie Aqua D&S

Trilzeef – doekfilter Aqua D&S

 • Uniek en absoluut
 • Filtreert tot 1 micron
 • Filtert ca. 7-14-21-28 m3/uur
 • Werkt automatisch en is beveiligd op goede werking
 • Kan op iedere tank geplaatst worden of er kan een PP bak geleverd worden
 • Nagenoeg geen onderhoud nodig
 • Verbruik doekfilter ca. 20 watt per uur naar gelang de vervuiling op het doek
 • Heef een CE normering
 • 50 mtr doek op een rol, eenvoudig te wisselen
 • Klaar voor de toekomst

Ultrafiltratie unit

 • Volledig vrij van schimmels, bacteriën en virussen
 • Voedings- en eventuele gewasbeschermingsmiddelen worden ongemoeid gelaten
 • Filtreert iedere capaciteit
 • Spoelwater ultrafiltratie gaat terug op het doekfilter, volledige recirculatie
 • Besparing op jaarlijkse energie- en onderhoudskosten
 • Heeft een CE normering
 • Klaar voor de toekomst
 • Getest door WUR
Wat is een trilzeef?

Een trilzeef van Aqua D&S is een duurzame oplossing als uw bedrijf veel zeefwerkzaamheden verricht. De zeefmachine maakt uw werkzaamheden eenvoudiger, efficiënter en effectiever. Trilzeven zijn betrouwbaar en worden overal ter wereld gebruikt. De zeef die Aqua D&S levert, is instelbaar van ca. 7 – 28 m3/uur en voorzien van de meest recente CE-normering.

Hoe werkt een trilzeef?

Een trilzeef scheidt materialen op grootte door trillingen en zeefoppervlakken. Materialen worden boven op de zeef geplaatst. Trillingen van een motor laten de materialen bewegen. Kleinere deeltjes vallen door de zeefopeningen, terwijl grotere bovenop blijven. Gescheiden fracties worden verzameld via uitvoerkanalen.

Wat zijn de voordelen van een trilzeef?
 • Heeft een CE normering;
 • Gaasdek eenvoudig te wisselen;
 • Kan op iedere tank geplaatst worden;
 • Uniek in zijn soort, het zeefdek niet kan scheuren;
 • De trilzeef werkt automatisch

Wilt u meer weten over de trilzeven van Aqua D&S? Neem dan contact op via: +31162457990 of info@aquadns.nl

 

Voor welke industrie is een zeef inzetbaar?

Trilzeven vinden toepassing in vrijwel elke industrie. Ze worden gebruikt in sectoren zoals voedingsmiddelen, productie, farmacie en grondstoffen. Deze machines scheiden vloeistoffen en droge poeders om verontreinigingen te voorkomen en de productkwaliteit te waarborgen. Zelfs in de glas- en tuinbouwsector is de zeefmachine zeer geschikt. Vraag een offerte aan!

 

Contact opnemen