Tijdbesparing door Aqua App

Aqua D&S is al een tijdje bezig met het moderniseren van onze thermometer. De Aqua App voorkomt papierwerk en tijdverspilling door digitale dataopslag. De Aqua app helpt u bij de uitvoering van het beheersplan en al het schrijfwerk voor het temperaturen en spoelen is overbodig. Het enige wat u nog hoeft te doen is de temperatuurrapporten uit te printen en in de Risico Inventarisatie map bij het beheersplan toevoegen.

 

Hoe gaat dit in zijn werk?

Er wordt voor u een App op maat gemaakt, waarmee u alle tappunten kunt bekijken, temperaturen of spoelen. U loopt uw wekelijkse rondje om te temperaturen met de Bluetooth meetsensor. Alle meetgegevens worden automatisch geregistreerd in de App en wekelijks toegestuurd in een rapport naar een gewenst mail adres.

Wat zijn de voordelen van de Aqua app?

 • De maandelijkse verplichte temperaturenregistratie komt te vervallen en de temperaturen met deze Aqua App worden automatisch geregistreerd.
 • U vergeet nooit meer te temperaturen, doordat de Aqua App ieder meetmoment een melding geeft en dit te allen tijde registreert voor controle van het waterleidingbedrijf of IL&T.
 • U krijgt een melding in uw mailbox wanneer een medewerker een tappunt niet getemperatuurd heeft.
 • Verantwoordelijkheid per medewerker en elke medewerker kan herkend worden op basis van een persoonlijke inlogcode.
 • U kunt in de rapportages precies zien wat de wettelijke temperatuur is, en wat uw medewerker geregistreerd heeft met het temperaturen.
 • U bespaart tijd, omdat u slechts alleen hoeft te meten, registreren en toezicht houden doet de Aqua app automatisch voor u.
 • De mogelijkheid om een afbeelding toe te voegen van de meetpunten, zodat u precies weet welk tappunt dit is.
 • Geen onoverzichtelijk papierwerk meer. Uw gegevens worden automatisch online opgeslagen in een database. Het enige wat u nog hoeft te doen is de rapportages uitprinten en deze in de map Risico Inventarisatie bij het beheersplan te voegen.
 • Altijd de mogelijkheid om rapportages bij Aqua D&S op te vragen die u wilt herzien of mist.

Waar bestaat het Aqua app pakket uit?

 • Aqua app
 • IPod Touch 16 GB (dit is ook zonder mogelijk)
 • Bluetooth meetsensor

 

De iPod is niet een verplichte optie in het pakket. Heeft u zelf een iphone, iPod of ipad dan kunt u de RVS thermometer hierop ook aansluiten. Helaas beschikt de app nog niet over een Android versie. Dit zal waarschijnlijk eind dit jaar wel van toepassing zijn.

Bent u geïnteresseerd, maar wilt u meer uitleg of deze nieuwe methode eerst uit proberen?

Wij kunnen in een vrijblijvend gesprek dit laten toelichten door één van onze medewerkers, of u kunt gebruik maken van een pilot van (1 maand), zodat u kunt kijken of dit voor u de ideale oplossing is. Hierna volgt evaluatie om te bezien of u deze pilot langer wenst of tot aanschaf over wilt gaan. Indien gewenst kan Aqua D&S de medewerker wekelijks, maandelijks of per kwartaal controleren op correcte uitvoering van de Aqua app (beheersplan).