Glas en tuinbouw

Regelgeving

Tot 1 januari 2013 was het Besluit glastuinbouw van kracht. Dit besluit was in de plaats gekomen van het Lozingenbesluit Wvo glastuinbouw en het Besluit en tuinbouwbedrijven met bedekte teelt milieubeheer. Bovendien was dit besluit voor een groot deel gebaseerd op het convenant glastuinbouw dat het bedrijfsleven en de overheid in 1997 hebben gesloten. Wilt u meer informatie? Lees dan hier verder.

Invoering zuiveringsverplichting voor de glastuinbouw

Voor de glastuinbouw is in het ‘Hoofdlijnenakkoord zuivering glastuinbouw’ de afspraak opgenomen dat per 1 januari 2018 het drainwater bij substraatteelt, drainagewater bij grondgebonden teelt en filterspoelwater indien voor het spoelen van het filter drainwater of bemest gietwater wordt gebruikt, voorafgaand aan lozing op het oppervlaktewater of vuilwaterriool gezuiverd moet worden, waarbij ten minste 95% van de gewasbeschermingsmiddelen worden verwijderd. Wil u weten wat een trilzeef voor u kunt betekenen? Lees dan hier verder.

Doekfilter Aqua D&S – Absoluut (patented technology)

De werking van het Doekfilter Aqua D&S patented technology is simpel; het water wordt over het doekfilter geleid, waarbij de vervuiling achter blijft op het doek van de doekfilter. Het Doekfilter Aqua D&S is dusdanig ontwikkeld, dat er absoluut geen lekkages kunnen ontstaan en vervuiling in het gefiltreerde water kan  komen. Lees hier verder.

Filtratietoren

De filtratietoren is een uniek ontwerp wat drainwater en water van trayvelden kan filtreren voor de desinfectie van UV of Ultrafiltratie. Ook uw spoelwater van andere filters gaat over de filtratietoren en u hoeft totaal geen water meer te lozen. U hergebruikt uw drainwater/afvalwater geheel. Klik hier voor meer informatie.

Ultrafiltratie: de oplossing voor schimmels, bacteriën en virussen

Ultrafiltratie is een techniek waarbij schimmels, bacteriën en virussen door middel van membraantechniek (rietjes) uit het water gefilterd worden.
Benieuwd wat Aqua D&S en ultrafiltratie voor u kan betekenen? Lees dan hier verder.

Plug en Play (patent pending) membraan filtratie unit

De Aqua D&S filtratiecontainer is een geïsoleerde – verwarmde en verlichte container welke voorzien is van een trilzeef (absoluut) – doekfilter (absoluut) – ultramembraanfiltratie – UV – CIP inrichting en PLC besturing. Klik hier voor meer informatie.