Plug en Play (patent pending) ultra membraanfiltratie unit

Wat is ultra membraanfiltratie? Ultrafiltratie is een scheidingstechniek waarbij gebruikt wordt gemaakt van een membraan (zie afbeelding). Dit membraan is een fijn filter, dat stoffen scheidt op grootte. Een klassiek filter scheidt vaste deeltjes van een oplossing. Met een membraan is het zelfs mogelijk om opgeloste stoffen af te vangen, mits de moleculen groot genoeg zijn.

Eigenlijk is een membraan dus een moleculaire zeef. Kleine moleculen, zoals water, gaan er wel doorheen. Maar grotere moleculen, zoals schimmels, bacteriën en virussen, worden tegengehouden.

Contact opnemen

 

De werking van ultra membraanfiltratie

Plug en Play ultra membraanfiltratie unit

Plug en Play (patent pending) membraanfiltratie unit

Wij van Aqua D&S hebben een Plug en Play (patent pending) membraanfiltratie unit ontwikkeld. De Aqua filtratiecontainer is een geïsoleerde, verwarmde en verlichte container. Die is voorzien van een trilzeef (absoluut) – doekfilter (absoluut) – ultramembraanfiltratie – UV – CIP inrichting en PLC besturing.

Als u een membraanfiltratie unit wilt kopen, kunt u terecht bij Aqua D&S. Bent u benieuwd wat deze methode voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Contact opnemen

Biologisch organisme uit het drainwater gefilterd

Het unieke van deze membraanfiltratie unit is dat het biologisch organisme, schimmels, bacteriën en virussen, uit het drainwater wordt gefiltreerd. Het gefilterde water (0,02 micron) gaat langs een UV om 100% zekerheid te garanderen. Voor legionellapreventie wordt ultrafiltratie als alternatieve techniek gebruikt. Ook zuivert het drinkwater van schimmels, bacteriën en virussen.

Geen biofilm opgebouwd

In de beregeningsinstallatie wordt nagenoeg geen biofilm meer opgebouwd. Optioneel kan door het pulseren van gestabiliseerde waterstofperoxide eventueel de bestaande biofilm in de beregeninstallatie geheel worden afgebroken. Hiermee wordt een gehele cleane (biofilm vrije) regeninstallatie gecreëerd.

Plug en Play (patent pending) membraan filtratie unit op locatie aangesloten

De Aqua membraan filtratie unit wordt Plug en Play uitgevoerd en wordt op locatie compleet bedrijfsklaar afgeleverd. Zodat de installateur het drainwater op de filtratiecontainer eenvoudig kan aansluiten.

legionella preventie

100% schimmel-, bacterie- en virusvrij water

Het voordeel van deze filtratie methodiek is dat de overgebleven voedings- en bestrijdingsmiddelen van het drainwater hergebruikt kunnen worden. Wij garanderen met deze filtratie methodiek 100% schimmel-, bacterie- en virusvrij water. Met de Aqua Plug en Play membraan filtratie unit voldoet u volledig aan de huidige wetgeving wat hergebruik van drainwater betreft. Uw drainwater wordt volledig hergebruikt.

Contact opnemen

Subsidie (MIA/VAMIL) – Plug & Play (patent pending) membraanfiltratie unit

MIA- (De milieu-investeringsaftrek) biedt u de mogelijkheid de fiscale winst te verlagen. U kunt tot 36 procent van het investeringsbedrag in mindering brengen op de fiscale winst. Het percentage van de aftrek is afhankelijk van de milieu- effecten en de gangbaarheid van het bedrijfsmiddel.

“Waterzuivering door Plug en Play membraanfiltratie unit”

Investering willekeurig afschrijven

Met de VAMIL -(Willekeurige afschrijving milieu-investeringen) kunt u een investering op een willekeurig moment afschrijven. Voor investeringen vanaf 2011 is de willekeurige afschrijving beperkt tot 75%. Door sneller afschrijven vermindert u de fiscale winst en betaalt u minder belasting in dat jaar. Dit biedt u een rente- en liquiditeitsvoordeel.

De subsidievoorwaarden

Iedere onderneming die in Nederland inkomsten- of vennootschapsbelasting betaalt, kan in principe gebruikmaken van de MIA/VAMIL. U komt in aanmerking voor de MIA/VAMIL als uw investering voldoet aan de volgende 5 voorwaarden:

  • Het bedrijfsmiddel staat op de milieulijst.
  • Het bedrijfsmiddel is niet eerder gebruikt.
  • De investering moet betrekking hebben op aanschaf- en voortbrengingskosten van het bedrijfsmiddel.
  • Voor de MIA moet het bedrag aan milieu-investeringen minimaal € 2.500 per bedrijfsmiddel zijn.
  • U kunt voor hetzelfde bedrijfsmiddel geen energie-investeringsaftrek én milieu-investeringsaftrek tegelijk krijgen.

Voor meer informatie klik dan hier.

Vraag meer informatie aan over membraanfiltratie

Is uw bedrijf werkzaam in de glas- en tuinbouw, dan is onze Plug en Play membraanfiltratie unit het overwegen waard. Wenst u meer informatie over dit product? Kom dan met ons in contact.

Blijf ook op de hoogte van ons laatste nieuws, bijvoorbeeld: mestfiltratie is de oplossing voor de totale mestverwerking.

Contact opnemen