Plug en Play (patent pending) ultra membraanfiltratie unit

Op zoek naar geavanceerde waterzuivering? Aqua D&S biedt de oplossing met onze Plug en Play (patent pending) membraanfiltratie unit. Verwijder biologische organismen en verontreinigingen uit drainwater, en hergebruik zelfs voedingsstoffen. Bereik 100% schimmel-, bacterie- en virusvrij water, voldoe aan wetgeving en bespaar. Neem contact op voor meer informatie.
 
Contact opnemen

Wat is membraanfiltratie?

Membraanfiltratie is een scheidingsproces waarbij een membraan wordt gebruikt om vloeistoffen te zuiveren of scheiden op basis van deeltjesgrootte. Het membraan fungeert als een barrière, waarbij kleine deeltjes door het membraan gaan en grotere deeltjes worden tegengehouden. Dit wordt toegepast in waterzuivering, voedselproductie en industriële processen.

Verschil membraanfiltratie en ultra membraanfiltratie

Membraanfiltratie is een algemene term die verwijst naar een proces waarbij een membraan wordt gebruikt om stoffen op basis van hun grootte of eigenschappen te scheiden. Het membraan fungeert als een soort barrière of scheidingstechniek, waarbij kleine deeltjes door het membraan kunnen passeren terwijl grotere deeltjes worden tegengehouden. Dit proces wordt veel gebruikt in verschillende industrieën, zoals waterzuivering, voedingsmiddelenproductie en farmaceutische productie.

Ultra membraanfiltratie, daarentegen, is een specifieke vorm van membraanfiltratie die zich richt op het verwijderen van nog kleinere deeltjes en moleculen uit een vloeistof. Dit proces maakt gebruik van een zeer fijn membraan met kleine poriën, waardoor zelfs opgeloste stoffen zoals zouten, kleine organische moleculen en micro-organismen effectief kunnen worden verwijderd. Ultra membraanfiltratie wordt vaak gebruikt voor waterzuivering, waarbij het in staat is om schimmels, bacteriën, virussen en zelfs zouten uit water te halen.

Kort gezegd, ultra membraanfiltratie is een gespecialiseerde vorm van membraanfiltratie die zeer fijne membranen gebruikt om nog kleinere deeltjes en moleculen te scheiden dan bij traditionele membraanfiltratie.

 

Hoe werkt een ultra membraanfiltratie?

Membraanfiltratie werkt door een selectieve barrière, het membraan, dat vloeistoffen scheidt op basis van deeltjesgrootte. Kleine deeltjes passeren het membraan, terwijl grotere deeltjes worden tegengehouden. Dit proces verwijdert onzuiverheden en micro-organismen uit vloeistoffen, wat veelvuldig wordt toegepast in waterzuivering, voedselverwerking en industriële scheidingstoepassingen.

Plug en Play ultra membraanfiltratie unit

Plug en Play (patent pending) membraanfiltratie unit

Wij van Aqua D&S hebben een Plug en Play (patent pending) membraanfiltratie unit ontwikkeld. De Aqua filtratiecontainer is een geïsoleerde, verwarmde en verlichte container. Die is voorzien van een trilzeef (absoluut) – doekfilter (absoluut) – ultramembraanfiltratie – UV – CIP inrichting en PLC besturing.

Als u een membraanfiltratie unit wilt kopen, kunt u terecht bij Aqua D&S. Bent u benieuwd wat deze methode voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Contact opnemen

Biologisch organisme uit het drainwater gefilterd

Het unieke van deze membraanfiltratie unit is dat het biologisch organisme, schimmels, bacteriën en virussen, uit het drainwater wordt gefiltreerd. Het gefilterde water (0,02 micron) gaat langs een UV om 100% zekerheid te garanderen. Voor legionellapreventie wordt ultrafiltratie als alternatieve techniek gebruikt. Ook zuivert het drinkwater van schimmels, bacteriën en virussen.

Membraanfiltratie drinkwater is een cruciale methode voor drinkwaterzuivering. Het membraan fungeert als een barrière voor verontreinigingen, bacteriën en virussen, en laat alleen schoon water door. Deze effectieve technologie waarborgt veilig en gezond drinkwater, met toepassingen variërend van huishoudelijk gebruik tot grootschalige watervoorziening.

Geen biofilm opgebouwd

In de beregeningsinstallatie wordt nagenoeg geen biofilm meer opgebouwd. Optioneel kan door het pulseren van gestabiliseerde waterstofperoxide eventueel de bestaande biofilm in de beregeninstallatie geheel worden afgebroken. Hiermee wordt een gehele cleane (biofilm vrije) regeninstallatie gecreëerd.

Plug en Play (patent pending) membraan filtratie unit op locatie aangesloten

De Aqua membraan filtratie unit wordt Plug en Play uitgevoerd en wordt op locatie compleet bedrijfsklaar afgeleverd. Zodat de installateur het drainwater op de filtratiecontainer eenvoudig kan aansluiten.

legionella preventie

100% schimmel-, bacterie- en virusvrij water

Het voordeel van deze filtratie methodiek is dat de overgebleven voedings- en bestrijdingsmiddelen van het drainwater hergebruikt kunnen worden. Wij garanderen met deze filtratie methodiek 100% schimmel-, bacterie- en virusvrij water. Met de Aqua Plug en Play membraan filtratie unit voldoet u volledig aan de huidige wetgeving wat hergebruik van drainwater betreft. Uw drainwater wordt volledig hergebruikt.

Contact opnemen

Subsidie (MIA/VAMIL) – Plug & Play (patent pending) membraanfiltratie unit

MIA- (De milieu-investeringsaftrek) biedt u de mogelijkheid de fiscale winst te verlagen. U kunt tot 36 procent van het investeringsbedrag in mindering brengen op de fiscale winst. Het percentage van de aftrek is afhankelijk van de milieu- effecten en de gangbaarheid van het bedrijfsmiddel.

“Waterzuivering door Plug en Play membraanfiltratie unit”

Investering willekeurig afschrijven

Met de VAMIL -(Willekeurige afschrijving milieu-investeringen) kunt u een investering op een willekeurig moment afschrijven. Voor investeringen vanaf 2011 is de willekeurige afschrijving beperkt tot 75%. Door sneller afschrijven vermindert u de fiscale winst en betaalt u minder belasting in dat jaar. Dit biedt u een rente- en liquiditeitsvoordeel.

De subsidievoorwaarden

Iedere onderneming die in Nederland inkomsten- of vennootschapsbelasting betaalt, kan in principe gebruikmaken van de MIA/VAMIL. U komt in aanmerking voor de MIA/VAMIL als uw investering voldoet aan de volgende 5 voorwaarden:

  • Het bedrijfsmiddel staat op de milieulijst.
  • Het bedrijfsmiddel is niet eerder gebruikt.
  • De investering moet betrekking hebben op aanschaf- en voortbrengingskosten van het bedrijfsmiddel.
  • Voor de MIA moet het bedrag aan milieu-investeringen minimaal € 2.500 per bedrijfsmiddel zijn.
  • U kunt voor hetzelfde bedrijfsmiddel geen energie-investeringsaftrek én milieu-investeringsaftrek tegelijk krijgen.

Voor meer informatie klik dan hier.

Vraag meer informatie aan over membraanfiltratie

Is uw bedrijf werkzaam in de glas- en tuinbouw, dan is onze Plug en Play membraanfiltratie unit het overwegen waard. Wenst u meer informatie over dit product? Kom dan met ons in contact.

Blijf ook op de hoogte van ons laatste nieuws, bijvoorbeeld: mestfiltratie is de oplossing voor de totale mestverwerking.

Contact opnemen