legionellabacterie actief

Douche en (buiten)kraan
In het voorkomen van een legionella-besmetting speelt u als bewoner of gebruiker zelf een belangrijke rol. Legionella is vooral gevaarlijk bij het inademen van kleine besmette waterdeeltjes. Daarom moet u de douche doorspoelen wanneer u die een week of langer niet heeft gebruikt. Leg de douchekop in een emmer met water en spoel zeker twee minuten met warm water. Ook de kranen kunt u het best enkele minuten laten lopen. Zelfs de buitenkraan van een eengezinswoning kan een risico vormen. Spoel deze – en eventuele ondergrondse leidingen in uw tuin – door voordat u de tuin sproeit.

Adviezen voor op uw vakantieadres
Spoel de kranen voor gebruik goed door bij het eerste gebruik van de douche.

Hoe spoelt u kranen en douche door?
Kranen kunt u doorspoelen door twee minuten koud water en twee minuten warm water door te laten lopen. Ventileer de doucheruimte tijdens dit spoelen. Om inademing van verneveld water tijdens het doorspoelen te voorkomen kunt u het beste de douchekop onderdompelen in een emmer water of in de wasbak met de stop erin. Is dit niet mogelijk? Houd dan de douchekop dicht bij het afvoerputje.

Plantenspuit
Bij warm weer, maar ook in de winter als buiten de temperaturen dalen en als binnen de verwarming flink wordt opgestookt, kan er in het stilstaande water van een plantenspuit groei van legionellabacteriën plaatsvinden.
Als u vervolgens de planten gaat besproeien, is de kans op besmetting aanwezig. Leegt u daarom altijd de plantenspuit na gebruik en vul hem als u hem opnieuw wilt gebruiken met vers water uit de kraan. Dan loopt u geen enkel risico. Ook de eventuele buitenkraan en de tuinslang moeten regelmatig worden doorgespoeld.

Verhuizing
Zoals u reeds via een email heeft vernomen zijn wij verhuisd naar een ander locatie.

Ons nieuwe adres is:
Bedrijventerrein Wilhelminapark, Everdenberg 7b, 4902 TT te Oosterhout.
Het telefoon- en faxnummer blijven ongewijzigd.

Het team van Aqua D&S