Als legionella adviesbureau helpen wij u met legionellapreventie. Dankzij ons professionele beheersplan blijven alle waterleidingen hygiënisch. Daarnaast voorkomt u dat het aantal bacteriën in het water toeneemt en de legionella bacterie een kans krijgt. Voor bepaalde vastgestelde waterinstallaties is een beheersplan verplicht. Dit geldt voor prioritaire installaties in bijvoorbeeld ziekenhuizen, verpleeghuizen, campings en hotels.
Gespecialiseerd adviesbureau in legionella
- Gespecialiseerd bureau in legionella preventie
- Wij werken resultaatgericht
- Persoonlijke werkwijzen
- Complete ontzorging
- Totaalconcept: van informatie tot oplossing en nazorg
Werkt u bij een bedrijf of organisatie die veel met water bezig is? Wellicht geldt het verplichte beheersplan dan ook wel voor uw bedrijf. Als legionella adviesbureau kunnen wij dat zo voor u nakijken. Neem contact met ons op als u graag een vrijblijvend adviesgesprek wenst.
Wat is legionella?
Legionella is een bacterie die voorkomt in grondwater, oppervlaktewater en drinkwater. Hij kan gevaarlijk worden als de bacterie zich vermenigvuldigd en via druppels waternevel in de lucht komt die mensen inademen. Alleen als we besmette neveldruppeltjes inademen worden we ziek.
Er zijn twee vormen van besmetting: de legionella griep en de veteranenziekte. De griep met symptomen als koorts en hoesten gaat na enkele dagen vanzelf weer over. De veteranenziekte betekent een zeer flinke longontsteking. Dat kan levensbedreigend zijn voor mensen met weinig weerstand. Wanneer iemand besmet water drinkt, is er niets aan de hand.
“Met ons legionella adviesbureau ontzorgen wij u en maken we eventuele risico’s beheersbaar”
Legionella preventie van groot belang
Onze legionella preventie kan dus van groot belang zijn. Dankzij ons legionella beheersplan bent u in ieder geval verzekerd van een laag besmettingsrisico. In het beheersplan staan alle belangrijkste stappen: van een monsterafname tot aan het doorspoelen van de waterleidingen.
Hoe gaat ons beheersplan in zijn werk?
Ten eerste brengen wij een bezoek aan uw bedrijf en controleren we de waterleidingen. Na de risico-inventarisatie adviseren we u, mocht dat nodig zijn, om enkele aanpassingen te verrichten. Immers uw leidingnet hoort te voldoen aan de norm NEN 100. Een voorbeeld van een aanpassing is uw leidingnet reinigingen.
Ultrafiltratie: dé oplossing voor legionella
Dankzij de ultrafiltratie methode wordt water compleet gezuiverd van ongewenste virussen en bacteriën als legionella. De membraan-techniek werkt als volgt: de fysische en mechanische scheidingsmethode scheidt het water van schadelijke stoffen. Dat gaat in drie stappen: trilzeef, doekfilter en ontsmetting door ultrafiltratie.
Neem contact op met uw legionella adviesbureau
Een legionella advies nodig? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek, wij helpen u graag om van die vervelende legionella bacterie af te komen.
Als uw leidingwaterinstallatie een prioritaire installatie is, bent u verplicht om een legionellapreventieplan op te stellen. Ook voor natte koeltorens, zwembaden en badinrichtingen, bedrijfsprocessen met waterverneveling en overige risicovolle waterinstallaties geldt een verplicht beheersplan in Nederland.
Een legionella besmetting kan ernstige gevolgen hebben: het overlijdensrisico ligt op 5 tot 25 procent. Onderneem dus op tijd actie en schakel een legionella adviesbureau. We leveren systemen die u altijd het meest zuivere water garanderen.
Een van de meest duurzame en verantwoorde manieren om water te zuiveren van ongewenste virussen en bacteriën is ultrafiltratie. Het is een membraan-techniek, ofwel een fysische en mechanische scheidingsmethode. Dankzij ultrafiltratie is het mogelijk om besmetting met de legionella bacterie te voorkomen.
In het legionella beheersplan staan alle belangrijke stappen die uitgevoerd moeten worden. Van een monsterafname, tot aan een watertemperatuurmeting en het doorspoelen van de waterleidingen. Al deze stappen dragen bij aan de preventie van legionella.
U kunt de legionella bacterie uit uw water houden door iedere week alle kranen in huis te gebruiken. Wanneer u een kraan een week of langer niet heeft aangezet, raden we u aan om de douchekop goed te spoelen.
Dompel de douchekop onder in een emmer met water en zet de douche op zijn heetst aan. Vervolgens houdt u de douchekop bij het afvoerputje, zodat de waterleiding ook wordt doorgespoeld. Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op.