Kwekers gebruiken schimmel, bacterie, virus-vrij water door ultrafiltratie

Zonder water geen leven, dus zonder water ook geen glastuinbouw. Het wordt een steeds grotere uitdaging om er voor te zorgen dat er voor iedereen voldoende schoon water beschikbaar is. Ook de glastuinbouw draagt daar zijn steentje aan bij door steeds minder te lozen. Echter in 2027 moet wettelijk gezien de glastuinbouw op een emissie van nagenoeg nul zitten. Duurzaam watergebruik in de glastuinbouw is daarom van essentieel belang.

Een andere uitdaging is dat water steden steeds mooier maakt. Te weinig, te veel of te vuil water schept ook problemen. Het klimaat verandert en steden en dorpen blijven groeien.

 

In nieuwsbrief 4 hebben wij u geïnformeerd over de toepasbaarheid van ultrafiltratie als belangrijke bijdrage in een duurzame samenleving. Ultrafiltratie wordt gebruikt als de oplossing in onder andere de agrarische- en tuinbouwsector. Denkt u bijvoorbeeld aan het verwijderen van schimmels, bacteriën en virussen in het gietwater bedoeld voor de chrysanten- of orchideeënkweek. Aqua D&S garandeert 100% dat deze ziekmakende elementen uit het gietwater worden verwijderd waarbij de voedingstoffen en mineralen in het water gehandhaafd blijven. Ook is het goed te vermelden dat geen middelen o.d. in het filtratieproces worden gebruikt. Het verwijderen van algen uit transportwater bij tomaten is een andere toepassing. Er draaien installaties in de chrysanten- en tomatensector. Indien u geïnteresseerd bent kunnen wij een afspraak maken om ter plekke naar het functioneren te gaan kijken. U kunt ons bereiken onder 0162 – 45 79 90 of via de email info@aquadns.nl

Aqua D&S zoekt samen met u naar de voor u gunstigste, economisch en meest voordelige oplossing die past in het huidige tijdsbeeld van duurzaam ondernemen.