Keerklep controle

De keerklep controle is een belangrijk onderdeel van het legionella beheersplan wat ieder jaar uitgevoerd dient te worden bij collectieve drinkwaterinstallaties. De controle op deze terugstroombeveiligingen is noodzakelijk om te voorkomen dat eventueel besmet water kan terugstromen in het drinkwater. Onze deskundige inspecteurs voeren de periodieke keerklep controle voor u uit, zorgen voor een helder rapport en geven waar nodig advies.

Waarom keerkleppen controleren?

Apparaten die direct op de waterleiding zijn aangesloten (onder andere vaatwassers en wasmachines) hebben keerkleppen. Zo’n keerklep heet ook wel een terugstroombeveiliging en voorkomt dat vervuild water terugstroomt in de waterleiding. Als de terugstroombeveiliging lekt of verkeerd geïnstalleerd is, kunnen bijvoorbeeld wasmiddelen of legionellabacteriën zich verspreiden door de installatie. Dit kan schadelijk zijn voor de gezondheid en uw water beïnvloeden.

Wij controleren en keuren keerkleppen volgens de eisen en methoden die zijn beschreven in Waterwerkblad 1.4G van de waterleidingvoorschriften.

De testmethode is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Het type terugstroombeveiliging.
  • Het aangesloten apparaat.
  • De aanwezigheid van afsluiters.
  • De bereikbaarheid van de keerkleppen op uw locatie.

Wilt u meer weten over keerklep controle of een offerte aanvragen? Klik dan op de offerte button of neem vrijblijvend met ons contact op.

Contact opnemen