Frequentietechniek voor zowel drinkwater installaties als voor uw bassins

Waarom Frequentietechniek?

  • Zorgt voor afdoding van algen, schimmels, bacteriën en virussen en biofilm
  • Gebruikt weinig energie
  • Frequentietechniek voegt niets toe
  • Dode waterleidingen zijn geen probleem meer
  • Frequentie techniek wordt nogal eens vergeleken met ultrasoon. Frequentietechniek heeft een lagere frequentie en daardoor een grotere werking in drinkwater en in bassins.
  • Een drijver met 4 transducers verbruikt 80 watt per uur

Wat is Frequentietechniek?

Frequentietechniek is de oplossing voor het geheel verwijderen van de biofilm in uw drinkwaterleidingnet op een natuurlijk manier zonder toevoeging. Tevens voorkomt u hiermee legionella groei in uw drinkwaterleidingnet, daar de biofilm niet meer aanwezig is. Met frequentietechniek komt de biofilm langzaam los, door u wekelijkse spoelacties goed uit te voeren. Wat van zeer groot belang is voor een goed resultaat. Alle tappunten moeten in de beginfase, dagelijks en een maand lang, goed gespoeld worden. Ons advies is om dagelijks alle tappunten 5 minuten te laten lopen. Nadat de resultaten <100 kve zijn kan er over gegaan worden naar het wekelijks uitvoeren van het beheersplan. Wanneer frequentietechniek al een tijdje in gebruik is, is onder andere een legionellafilter overbodig. Frequentietechniek kan toegepast worden ten behoeve van drinkwater maar ook voor waterbassins bij kwekerijen.

Revolutionaire frequentietechniek zorgt voor probleemloze legionellabestrijding

Legionella is de nachtmerrie van iedere verantwoordelijke voor drinkwaterinstallaties en andere locaties waar deze besmetting zich voor kan doen. Door het toevoegen van kleine hoeveelheden koper/zilver kan legionella worden bestreden, maar dit blijft – ondanks de geringe hoeveelheden –  een ongewenste chemische toevoeging. Het bewaken van de juiste waterkwaliteit leidt bovendien tot hoge beheerskosten. Voor het reinigen en zuiver houden van drink- en proceswater is de oplossing, frequentietechniek. Bij frequentietechniek worden frequentiegolven van boven de 20 kHz in het leidingwater geactiveerd. Niet hoorbaar voor mensen en dieren, maar funest voor de biofilm die de voedingsbodem vormt voor, onder andere, de legionella bacterie. In tegenstelling tot andere technieken veroorzaakt de frequentietechniek geen corrosie en is er geen effect op geur of smaak van het water of eventuele apparatuur.

Lage beheerskosten

Bij de installatie worden transducers in het bestaande leidingwerk gemonteerd, in een RvS 316 Y-stuk 60° of kunststof T-stuk 45°. De transducers zorgen ervoor dat de frequentiegolven het hele leidingwerk bereiken, inclusief de tot op heden onbereikbare ‘dode leidingen’. Het Y-stuk met transducers worden demontabel geïntegreerd om het jaarlijks onderhoud te vereenvoudigen. De eenvoudige implementatie en de zorgeloze werking leiden tot fors lagere beheerskosten. Na uitgebreid testen blijken de resultaten verbluffend te zijn. Deze innovatie is voor waterleidingbedrijven, gemeenten, zwembadbeheerders en anderen  die worstelen met waterzuivering in hun leidingsystemen, dé oplossing voor een hardnekkig probleem.

Om de kwaliteit van de frequentietechniek te garanderen adviseert Aqua D&S 1x per jaar, jaarlijks onderhoud uit te laten voeren.

Geen terug groei

De frequenties die in de leidingen worden gegenereerd, moeten slechts eenmalig door Aqua D&S worden ingeregeld. De celwanden van de bacteriën in het water zijn niet bestand tegen trillingen die de geluidsgolven genereren. In tegenstelling tot bijvoorbeeld chemische behandelingen van het water, treedt geen terug groei op omdat zowel de voedingsbodem voor bacteriën als de hechtlaag wordt geëlimineerd.

Doorbraak

Frequentietechniek betekent een enorme doorbraak bij het beheer en schoonhouden van zowel drink- als proceswater. Beheerders zijn verlost van een doorlopende zorg over de waterkwaliteit en de kosten die dat met zich meebrengt. De enige voorwaarde voor een goed functionerende zuivering is een voeding vergelijkbaar met die van één bescheiden gloeilamp. Een controlekast zorgt ervoor dat de juiste werking van de installatie op ieder moment kan worden geverifieerd.  Het totale gewicht van de installatie bedraagt nog geen drie kilogram. En doordat de transducers in de buisonderdelen waterdicht worden afgegoten met hars, heeft de installatie een zeer lange levensduur.

Altijd schone waterbassins dankzij revolutionaire frequentietechniek

Niet alleen drinkwaterinstallaties varen goed met frequentietechniek, ook kwekerijen behalen voordelen. Kwekerijen gebruiken bassins om water op te slaan voor de bewatering van hun producten. Het probleem bij die wateropslag is dat er – zeker bij zonnig weer – in het bassin algengroei ontstaat en dat het water wordt besmet door amoebes, schimmels, bacteriën en virussen.

Kwekers

Ook bij kwekers is in de praktijk getest. Met frequentietechniek worden ook hier frequentiegolven van boven de 20 kHz in het water geactiveerd. Een speciaal ontwikkelde lichtgewicht drijver doet in het bassin zijn werk. Vanuit de drijver worden de ingeregelde frequentiegolven via (vier) transducers met een snelheid van 1435,6 meter per seconde verplaatst, waarmee een bassin van 20.000 m3 binnen een maand verandert van een groene algen zee in een 100% kraakhelder waterbassin. Het resultaat is zichtbaar zuiver water, zonder ongewenste bewoners. De frequenties die de drijver in het bassins genereert, moet eenmalig door Aqua D&S worden ingeregeld. Om de kwaliteit van uw bassin te garanderen adviseert Aqua D&S 1x per jaar, jaarlijks onderhoud uit te laten voeren. De celwanden van de bacteriën in het water zijn niet bestand tegen trillingen die de geluidsgolven genereren. In tegenstelling tot bijvoorbeeld chemische behandelingen van het water, treedt geen herkolonisatie op omdat zowel de voedingsbodem voor bacteriën als de hechtlaag worden geëlimineerd. De Frequentietechniek betekent voor kwekers een enorme doorbraak bij het beheer en schoonhouden van hun opgevangen regenwater. Zij zijn verlost van een doorlopende zorg over de waterkwaliteit en de kosten die dat met zich meebrengt. De enige voorwaarde voor een goed functionerende zuivering is een voeding vergelijkbaar met die van één bescheiden gloeilamp.