Duurzaam Waterbeheer met Frequentietechniek van Aqua D&S voor Planten en Veeteelt

 

Agricultuur geeft bij planten en veeteelt problemen van algenvorming in de opvangbassins en de wateraanvoer. Problemen zijn er voor besproeiing en proceswaterleidingen. Algen en bacteriën worden dan ook snel gevormd onder invloed van UV-licht. De problemen stapelen zich dan heel snel op.

De waterkwaliteit, voordat de frequentietechniek is geplaatst

Aqua D&S kan hierin een grote rol spelen om zonder chemicaliën de meeste problemen op te lossen. Dit gebeurt met onze eigen ontwikkelde Frequentietechniek, welke wordt geplaatst op drijvers. Zo worden o.a. algen en bacteriën bestreden zonder dat de planten of dieren daar last van hebben. Onze installaties kunnen ook geen schade toebrengen aan uw installaties. (Er wordt immers niets toegevoegd aan het water)

De waterkwaliteit nadat de Frequentietechniek is geplaatst

Review: Brain Bal, KBB Holland, glastuinbouwbedrijf in Steenbergen.
http://www.kbbholland.nl

In de afgelopen zomers liepen wij tegen problemen aan met troebel water in onze bassins. Dit was met name te merken in de teruglopende effectiviteit van onze UV Techniek. Richard van Aqua D&S heeft ons in het verleden al voorzien van doekfilter, en dacht graag mee hoe dit op te lossen. We zijn samen een proef aangegaan met Frequentietechniek in 1 van onze bassins.
De plaatsing liep vlot en in goed overleg. Na een aanloopperiode van zeg 3 maanden zagen we verschil ontstaan tussen beide bassins, dit werd ook met metingen bevestigd.
Het bassin met Frequentietechniek bleef duidelijk helder richting de zomermaanden. Ook denken wij minder T10 problemen met onze UV Techniek te hebben gehad hierdoor.
Daarnaast vinden wij het een voordeel dat je niets toevoegt zoals koper of zuur, waar je met bemesting weer rekening mee moet houden. Richard heeft ons goed begeleid in deze proef, en gezien de resultaten hebben wij dus geïnvesteerd in dit systeem

Review: Olav van den Bergh, Rijk Zwaan Zaadteelt en Zaadhandel B.V, Fijnaart http://www.rijkzwaan.com

Bij Rijk Zwaan hechten we veel waarde aan duurzaam telen en dus ook aan duurzaam waterbeheer. Regenwater uit ons bassin gebruiken we in onze kassen waar we groenterassen veredelen. We willen dan wel schoon water gebruiken. Daar hebben we nu gelukkig een oplossing voor.  
Sinds onze samenwerking met Aqua D&S, die ons introduceerde aan de frequentietechniek, hebben we een opmerkelijke verbetering gezien.
Na onze investering in deze techniek werd het bassinwater al snel helderder en verdwenen de algen. Het resultaat was verbluffend en binnen korte tijd zichtbaar. Daarnaast is het contact met Aqua D&S uitstekend. Ze bieden persoonlijke en vakkundige ondersteuning, wat onze ervaring des te positiever maakt. In de toekomst zullen wij daarom ook zeker weer voor Aqua D&S kiezen vanwege hun bijdrage aan duurzamere en efficiëntere waterbeheer en uiterst fijne communicatie.